La mia salsa verde

Ieri per pranzo ho cucinato l’arrosto accompagnato da una salsina verde preparata a modo mio.

Yesterday I cooked  for lunch a roast accompanied by a green sauce prepared in my own way.

La salsa verde o “Bagnet Vert”, è una preparazione tipica del Piemonte, e viene largamente usata in tutta Italia perché semplice e gustosa. E’ adatta per accompagnare tutti i lessi e in special modo la lingua di vitello.

The green sauce or “Bagnet Vert”, is a typical preparation of Piedmont, and is widely used throughout Italy because is simple and tasty. It ‘s suitable to accompany all boiled meat and especially the beef tongue.

La ricetta originale ha mollica di pane, acciughe, aglio, ma io la volevo leggera e con un sapore fresh quindi ho tritato il prezzemolo, un po’ di cipollotto ed un uovo sodo intero.

The original recipe has bread, anchovies, garlic, but I wanted a light and fresh flavor so I chopped parsley, a little spring onion and a whole boiled egg.

  

Ho aggiunto sale, pepe, un cucchiaio di aceto, una puntina di senape e olio. Ho amalgamato bene tutto fino ad ottenere una salsa omogenea. Una salsa molto semplice, gustosa e ti lascia in bocca un sapore fresh.

I added salt, pepper, a tablespoon of vinegar, a pinch of mustard and oil. I mixed everything well until a smooth sauce. A very simple sauce, tasty and leaves you in the mouth a fresh taste.

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